Daisypath Christmas tickers

fredag 30 september 2011

När börjar ni?

Jag älskar när november/december kommer för då kan man börja baka julkakor ;-) tja man kan ju börja innan med men jag brukar inte börja innan. I mitten av November har det hänt att jag satt igång och baka kakor och julgodis och t.o.m lyssna på julmusik för det är ett måste när man ska baka inför julen. Inget julbak utan julmusik och givetvis glögg och snutta på medans man bakar alla smarriga julkakor och julgodis. Nu började jag verkligen se fram emot detta!
Tänk er lukten av pepparkakor som fyller hela lägenheten med underbar juldoft kan inte säga mycket mer "UNDERBART"

När börjar ni att julbaka och dricka glögg?
Glitter GraphicsGlitter Graphics















Christmas Glitter

Billiga Bakformar

Var i förra veckan på Överskottsbolaget och hittade då dessa formarna jätte billigt. Den lilla runda formen kostade bara 29 kr och sen köpte jag 6 st hjärtans formar för bara 5 kr st. Så då passade jag på så nu kan jag börja baka julkakor här med mina nya fina formar. Kan nog bli riktigt fina kakor i dom som ser ut som ett hjärta.

torsdag 29 september 2011

Lena Petterssons webbutik måste bara kollas in...

Åh ännu sida till som jag gillar. Här håller jag just nu på att göra en liten beställning. Kunde bara inte låta bli man blir ju alldeles till sig av allt fint denna kvinna har gjort på sin hemsida.

Lena Petersson har uppmärksammats för sina stämningsfulla julmotiv och har i media kallats "Vår tids Jenny Nyström".
Under sidan produkter kan du se hela hennes sortiment av Brickor, bordstabletter, servetter, böcker m.m. Hon designar även tomtefigurer.
Hon är också barnboksillustratör och har illustrerat böcker som "Läståget" för bokförlaget Betapedagog och "Snårpan" för bokförlaget Barnens Förlag.


Kolla in hemsidan här.

Ullared bokad

Nu är min och min mammas resa till Ullared inbokad. Ska bli roligt att åka dit har inte varit där många gånger i mitt så nu äntligen ska det bli av. Ska springa runt eller varför springa föresten gå i lugn takt så jag inte missar alla tomtar och deras fina julpynt. Ser fram emot detta :)


onsdag 28 september 2011

Leilas Jul igen Jippiiiiiiii





Leila Lindholm har börjat spela in nya avsnitt till en julserie. Jag har saknat detta program så mycket ska ni veta ett jätte jätte HURRA JIPPI hon är tillbaks med sina julrecept jag är i sjunde himlen är så glad just nu. Längtar längtar så mycket just nu tills att programmet ska börja. Infon hittade jag på Leilas Facebook sida.

tisdag 27 september 2011

Nu kommer dom snart...

I Oktober exploderar jultidningarna har precis varit ner på Ica och köpt Hembakat inte jul numret men snart så såg jag att julnumret kommer ut. Här är också lite fler tidningar jag kollade upp när julnumret ska komma. Nu är man sugen att läsa alla underbara tidningar som kommer till jul. Himmelriket säger jag bara :-)



Hembakat 27 Oktober

Lantliv mat & vin 10 November

Matmagasinet 20 Oktober

Isabellas 11 Oktober

101 idéer 18 Oktober













På lördag släpps årets julglögg




Japp på lördag blir det till att hänga på systembolagets lås när dom öppnar så man hinner få sig en flaska för alla kan väl inte vara bokade hoppas jag. Kolla in om Systembolagets hemsida och kolla om just din butik får in Blossa 11 Arabica.

måndag 26 september 2011

Helgbutiken

Helgbutiken är värt ett besök dom har jättefina julsaker. Jag är sugen på att köpa massor om kassan hade tillåtit det. Kolla in dessa produkter.

Amelia Jul

Förra årets tidning.



Har nog skrivit om Amelia jul tidigare här på bloggen men jag ser fram emot årets tidning så mycket just nu. Köper aldrig Amelia i vanliga fall men julnumret MÅSTE jag bara ha. Ingen jul utan denna tidning.

söndag 25 september 2011

Julboken





Vill ha en pysselbok och hittade Julboken av Kristina Srand, kommer ut nu i dagarna. Ska åka till en bokhandel och kolla in boken när den kommit ut kanske blir den en bok till min samling beror helt på om jag tycker den är något att ha vill säga.

Beskrivning:
När det lackar mot jul är pyssellusten som allra störst, och för dig som söker ny inspiration är Kristina Strands Julboken en riktig julklappssäck. I den här boken finns allt du behöver för att komma i julstämning, eller vad sägs om julkort, adventsljusstakar, julstrumpor och ljuslyktor. Eftersom Kristina är florist i grunden finns det naturligtvis också gott om blomsterdekorationer och kransar som passar både ute och inne. Färgskalan domineras av vitt och silver, men ingen jul utan lite rött här och var. Den som är sugen på något sött hittar också flera läckra recept på julgodis.




Kostar 149 kr hos Adlibris.


Jag söker i år en ny julcd med lite fina julsånger har lyssnat och lyssnat på mina gamla julskivor i så många år nu att det känns hög tid att köpa in något nytt här i julstugan. Hittade denna Cd för ett rimligt pris bara 59 kr hos CDON. Var en del mycket fina julsånger på denna kanske kan va värt ett köp.


18 Underbara Julsånger (Album)

1.Bella Notte
2.När Juldagsmorgon Glimmar
3.Jag Drömmer Om En Jul Hemma
4.Ave Maria
5.Blue Christmas
6.I Vår Vackra Vintervärld (W
7.Var Hälsad Sköna Morgonstun
8.O Holy Night
9.Det Är Dags Att Tända Alla
10.Ett Litet Rött Paket
11.Betlehems Stjärna (Gläns Ö
12.Sjömansjul På Hawaii
13.Natten Tänder Ljus På Himl
14.Joy To The World
15.Rocking Around The Christmas Tree
16.Utan Dej Så Blir Det Ingen
17.Jag Önskar Er Alla En Rikt
18.För Dom Stora Och Dom Små

lördag 24 september 2011

3 månader kvar till julafton

Då var det lördag igen och bara 3 månader kvar till jul, oj vad tiden går fort var inte länge sedan det var 100 dagar kvar som jag skrev om för ett tag sedan.

Nyblom kollen

Jag sitter här och trånar efter lite fint till jul som kommer från Nyblom kollen. Jag skulle gärna vilja ha ett kuddfodral som det står God Jul på, även en duk och servettringar. Dom har flera återförsäljare runt om i landet jag ska besöka ett par idag i Göteborg och se hur produkterna ser ut och känns i verkligheten. Ibland är inte produkter lika fina i verklighetetn som på bild. Har jag fel är det bara jag som tänker så?

fredag 23 september 2011

Mannerströms julkokbok-Gratis :-)

Idag har jag haft besök av mina svärföräldrar och kollade då med min svärmor om jag kunde få låna hennes julkokbok med Leif Mannerström då jag tänkte bläddra i den och se om det är något att ha så man inte köper grisen i säcken. Nu tror jag inte det för Mannerström är ju en väldigt duktig kock. Men man vet ju aldrig! Då vet ni va då säger hon min snälla svärmor jag har två så du kan få en det gillar jag. Gratis är alltid bäst. I LIKE :-)! Tack tack...



Längtar till det att jag får den och kan börja bläddra i den och planera inför jul :D

Juleljusen glimmar hos Gekås

Nu har Gegås fått in julstjärnor och adventsljustakar som är jättefina. Kolla in Gekåsbloggen.
Vad gillar ni bäst? Jag gillar bild nr 3, 4 och 8 bäst.

Harboe- Julmust




Sitter här och dricker julmust som jag köpte för ett tag sedan det är en julmust från Danmark som heter Harboe. Kostade 1 kr på Överskottsbolaget och då passade jag på att köpa in några flaskor som nu stått sen i somras Smakar faktiskt helt ok, var riktigt gott med julmust "slurp" Skulle köpt flera :-)




Lindth-Mörk chokladkaka gratis


Tomten här! Agerar tomte idag till alla snälla som gillar choklad :-). Lindth har nu nämligen ett smarrigt erbjudande till alla choklad fantaster. Köp 2 betala bara för 1 det gäller deras nya chokladkaka Lindth Excellence Mild.

Lindt Excellence Mild - En ny choklad som är mörk, men ändå så mild.

Det finns 100 st chokladkakor att panta varje dag kolla in Lindth och följ anvisningarna för att få din mobilkupong. Jag har precis fått min, smask smask!

torsdag 22 september 2011

Julig tallrik-Chilli

Nu är man sugen på att se julsaker i butikerna. Jag dyker in i vart och varannan butik som jag tycker kan ha fått in julsaker nu. Men icke sen icke det tycks vara för tidigt ännu för de flesta men inte för mig för nu vill jag se julsaker i butikerna. Längtar till butikerna svämmar över av allt julpynt :-) Men som sagt jag var i alla fall på Chillistore idag och såg då ett stort rött fat för 29 kr som såg väldigt juligt ut i alla fall. Så fram med IPhonen och plåtade gjorde jag givetvis.

Samla Kaffepåsar

Inatt när jag inte kunde sova kollade jag runt på nätet och hittade då beskrivning på hur man gör jättefina väskor av kaffepåsar så alla nära och kära samla på kaffepåsar till mig så blir jag glad för ett litet bidrag för nu ska jag göra en egen kaffepåse. Men det går åt många påsar så behöver hjälp. Ett bra sätt att återanvända förbrukade kaffepåsar. Så samla samla nu. Påsen kommer sedan att läggas upp på Cissispyssel och beskrivning när den är gjord vill säga när jag fått ihop alla mina påsar. Men kolla gärna in min blogg Cissispyssel ändå om du vill.




Kanske kan bli en bra julklapp till någon som har allt.

GardenHome- Julsaker

Även Garden Home har fått in fina julsaker nu. I LIKE! Jag gillar denna julgranskulan och kottar som du kan ha ett ljus i. Mysig jul det skulle bli med dessa :-)

onsdag 21 september 2011

Mannerströms julkokbok

Denna vill jag bara också ha, kanske det blir denna kokboken istället eller båda två hihi. Min svärmor har denna kokboken och hon tycker den är väldigt bra. Så funderar på om jag ska se till att skaffa in denna i år till min kokbokssamling. Jag gillar Manneströms, han har ena riktigt bra restauranger som inte går av för hackor. Hos honom kan man lita på att få mat i toppklass. Tänk att få hem honom till jul och göra en massa godsaker det hade jag inte tackat nej till ;-)

Mannerströms julkokbok ca 229 kr

"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas! Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!

" Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas. De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, korv, köttbullar ... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma ... Helt enkelt - dina drömmars jul. Här är råden, tipsen och recepten.

"Jag är inte mycket för halvfabrikat och snabba lösningar. Julmaten måste lagas från grunden på riktiga råvaror. Då finns det inget som är godare. Sedan samlar man familjen, tänder ljusen, ser ögonen glittra på både ung och gammal. Det finns inget bättre än en riktig jul!"

Julböcker - Monikas jul

Har tankar på julböcker idag och funderar på om jag ska köpa någon jul kokbok på fredag när jag får lönning. Vill ha en ny kokbok till jul och bläddra i och inspireras av och har funderar på Monikas jul.



Monikas jul är en komplett inspirationsguide till julens matlagning. Den innehåller recept på allt från julgodis och glögg till griljering av skinkan. Dessutom finns tips på hur du lagar dina egna julklappar, tar vara på rester och bjuder på julmingel och -middag med bästa resultat och minsta möjliga besvär.

Maria Montazami som julvärd 2011

Finns en Facebookgrupp för alla som tycker Maria Montazami ska bli årets nya julvärd 2011 och det tycker jag med. Jag hoppas hon blir det hon är ju dödsskön ju. Jag tycker hon vore kanon ser framemot att få se henne i svensk television på julafton. Tänk er själva en studion som pyntas med jultofsar i juliga färger och en Maria som livar upp vår Julafton kan det bli mycket bättre? Undrar det jag! Jag hoppas Svenskarna tar sitt förnuft till fånga och väljer Maria Montazami 2011.



Bild lånad från aftonbladet.



ånad från Aftonbladet.

tisdag 20 september 2011

Mysigt med kottar

Nu har Julen kommit till Alvas Hus också. Jag älskar att julblogga och det alltid lika roligt och högtidligt när man hittar en ny sida på nätet som har fått in julsaker. Vad kan vara mer juligt än det? Nu är det jul här i vårt fest glada hus och man blir sugen att julshoppa av allt fint som kommer in i butikerna nu.






Mysigt med kulor och kottar nåt sånt här ska jag göra till jul.

Svenskt pepparkakshus

I år ska jag bygga ett pepparkakshus är tanken. Har bara gjort det på en bagerikurs jag gick för några år sedan. Var ju så skojigt så i år ska det banemej bakas pepparkakshus här. Har sagt det så många år nu men i år ska det bli av så de så. Hittade ett pepparkakshus hos Marta stewart som jag ska ge mig på att göra tänkte jag. Tyckte det passade med ett svenskt pepparkakshus som hon kallar det :-)

Änglakallingar till gubben haha

Hittade dessa kalsonger hos signerat. Kanske julklappen till älsklingen? Tja vem köper kalsonger med änglar på till sin man, pojkvän eller pappa? Ja inte vet jag men söta var dom men min man får nog nöja sig med ett par lite mer macho kalsonger tror jag.

måndag 19 september 2011

Målad Tomte

Min tomte jag målat ett bra tag nu är äntligen klar. Så denna ska stå vid balkongdörren är det tänk och hälsa mina julgäster välkomna.

Santa Buddies - Julkul med Valpgänget

En så jättebra julfilm är Santa Buddies. Är så söt och man bara lutar sig tillbaks i soffan och beundrar ännu kanon film som man har sett alldeles för många gånger :-) Har ni sett Air Bud hunden som spelar basket, baseball m.m? Det är hans valpar föresten som är med i denna julfilm. Valparnas mamma heter Molly ;-)Dom är så söta Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha och Mudbud jag vet exakt vilken hund som har vilket namn har sett dom så många gånger så det glömmer jag aldrig. Lilletass är ju Tomtetass son ;-) Tomtetass är tomtens bästa vän men det vet väl alla hihi.

Info om en av dom bästa julfilmerna jag vet:

Disneys oemotståndliga valpgäng är tillbaka i ett vintrigt juläventyr! Det blir en spännande och fartfylld resa när Valpgänget beger sig till det magiska Nordpolen!
Häng med Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha och Mudbud i en tidlös julberättelse. När Tomtetass son, Lilletass verkar ha glömt bort julens sanna budskap måste Valpgänget påminna honom om att det viktiga är inte vad man får utan vad man ger.
Santa Buddies - Julkul med Valpgänget är en härlig berättelse med den rätta julstämningen som lyser upp mitt i vintermörkret. En riktigt klassisk julsaga som du inte får missa!

Sugen på pepparkakor



Jag sitter här och längtar efter pepparkakor från Göteborgs pepparkaksbageri. Nu har dom fullt upp med alla beställningar för de brukar vara väldigt populära. Min man får alltid en burk av dessa pepparkakor till jul Mums. Fattar inte varför jag har ett sådant sug efter pepparkakor redan. Får nog kolla om Ica har några pepparkakor redan för suget gör mig jultokig :-). Måste ha pepparkaka och julstämning NU.

Broarne

Hittade en mysig butik här som hade lite bla julbonader som jag bara älskar. Kolla in dessa visst får man WOW känsla. Jag gillar bonader väldigt mycket det är jul när man sätter upp dom på väggen :) Vilken är finast tycker ni? Jag gillar och vill ha alla :-)

Skriv ut